Новини

Новата сграда на ДМТех, официално отвори врати на 27 октомври 2022 г.

Новата сграда на ДМТех, официално отвори врати на 27 октомври 2022 г.

Новата сграда на ДМТех, официално отвори врати на 27 октомври 2022 г.

Новата сграда на фирма ДМТех – Плевен, официално отвори врати на 27 октомври 2022 г. на ул. „Св. Кл. Охридски” №58. Събитието съвпада с десетгодишнината на предприятието, специализирано в производството на иновативна техника за пожароизвестяване и пожарна безопасност.

Гости на стилната церемония бяха кметът Георг Спартански, председателят на Търговско-промишлената палата – Плевен, Георги Русинов, партньори на ДМТех от страната и чужбина, сред които представители на фирми доставчици и дистрибутори от Испания, Италия, Гърция, Армения, Италия, Азербайджан, Турция, Саудидитска Арабия, ОАЕ, Молдова, Румъния и др.

По традиция събитието започна с водосвет, отслужен от свещеници от плевенски храмове. В приветствието си  генералният директор Милен Киров разказа за десетгодишния път на предприятието, започнало своята дейност с четирима инженери, които в началото работят само по разработки на иновативни изделия за пожароизвестяване и  маркетинг за пазарно позициониране на бъдещите продукти. Следва поетапно  внедряване в производство на разработените нови изделия, както и тяхното продуктово сертифициране. Наемат се нови помещения и се закупуват машини за производство на продуктите. Фирмата става все по-разпознаваема на световния пазар, участвайки в най-големите световни изложения на техника за пожароизвестяване в Лондон и Дубай. Ръстът на поръчките и продажбите постепенно се увеличава, а от 2018 г. се удвоява всяка година, което налага и разширяването на базата и обединяването на всички звена от производствения процес на едно място. В пика на COVID eпидемията фирмата купува терен  от 5.5 дка и стартира строителството на нова сграда с площ 3000 кв. м, проектирана по най-съвременните технологии за производство на електронни устройства и енергийна ефективност.

Милен Киров благодари на фирмата строител, на партньорите и контрагентите, на своя екип, не на последно място и на своето семейство за подкрепата, професионализма и доброто сътрудничество.

Радва ме всяка инвестиция в Плевен, защото знам, че зад нея стоят воля, амбиция, много труд и защото благодарение на нея градът се развива. Поздравявам г-н Киров и неговия екип за предприемчивостта, за смелия, но оправдан риск да построят това модерно предприятие в условията на здравна, енергийна и инфлационни кризи. Пожелавам на ДМТех да продължават все напред и нагоре, каза в обръщението си кметът Георг Спартански.

Гостите бяха поздравени с изпълнения на Георги Милтиядов и ученици от НУИ „П. Пипков” – Плевен.

 

Posted in Новини